Uit HMore 6

In de Tolhuistuin

Een rondje door het pand maakt al snel duidelijk: hier staat een bijzonder concept. ‘4500 vierkante meter,’ antwoordt Tijmen Vermaas, directeur van Tolhuistuin horeca bv, dan ook niet zonder trots, op de vraag hoe groot het hoofdpaviljoen van Tolhuistuin in Amsterdam- Noord eigenlijk is.

Ooit bedrijfskantine, waar de 1800 medewerkers uit de naastgelegen Shell-toren hun dagelijkse boterham nut- tigden, is Tolhuistuin hard op weg de nieuwe hotspot van Amsterdam te worden. Naast restaurant THT bestaat Tolhuistuin uit twee kleinere zalen, een grote zaal waar- voor poptempel Paradiso de programmering verzorgt, twee dansstudio’s en een café. O ja, en een expositieruimte, tevens te gebruiken voor recepties, vergaderingen en andere bijeenkomsten. Met schrootjesplafonds, lichtbollen en versleten fauteuils knipoogt restaurant THT duidelijk naar de jaren zeventig, de periode waarin het gebouw werd ontworpen door architect Arthur Staal. ‘Leuk toch, om die sfeer te bewaren?’ vindt Vermaas. De sfeer mag dan bewaard zijn, verder werd de voormalige bedrijfskantine grondig verbouwd. ‘Alle muren die je ziet zijn nieuw, alleen de schrootjesplafonds en het trappen- huis zijn nog origineel.’

Lees hier het volledige artikel in de digitale versie van HMore

Share →