Uit HMore 6

Wina Hordijk: Dominee in vele werelden

Wina Hordijk leidt samen met twee priesters het pastoraat op de Luchthaven Schiphol. Een wereld van verschil met de acht jaar dat zij predikant was van een protestantse dorpskerk. Na de paspoortcontrole, tussen de Lounges 2 en 3, bevindt zich in de hectiek en drukte van het overvolle Schiphol een Meditation Centre waar je in alle stilte kunt bidden en mediteren. Er is altijd iemand van het team met een luisterend oor, 24 uur per dag. Want God slaapt nooit.

Per dag passeren 140.000 mensen de Luchthaven Schiphol; velen van hen zoeken een plek van rust in dit Stiltecentrum. Hier vind je in de grote boekenkast Bijbels, Korans, boeddhistische boeken en talloze andere boe- ken in vele talen.
Weg van thuis kan alles wat je achterlaat een schaduw werpen op de weg die voor je ligt. Daarom is het goed dat er een plek is waar je rust en steun kunt vinden. “Reverend” of “Chaplain” Wina vertelt hoe ze op deze bijzondere plek terecht is gekomen. “In 2001 gaf ik als theologe les op een middelbare school en deed ik vrijwilligerswerk in het Stiltecentrum op Schiphol. Toen de pastoor op studieverlof ging vroeg men mij of ik hem zolang wilde vervangen.

Lees hier het volledige artikel in de digitale versie van HMore

Share →