Uit HMore 6

More profile: Michel Bezuijen

Iets meer dan een jaar geleden nam Michel Bezuijen na 10 jaar afscheid van de Haarlemmermeerse politiek. Hij verruilde zijn wethouderspost in de polder, voor het ambt van burgemeester in Rijswijk. Hoe gaat het met hem? Heel goed, zo blijkt al snel tijdens het gesprek.

“Het is een leuke gemeente en er is genoeg te doen”, begint Michel te vertellen. “Rijswijk is qua omvang kleiner dan Haarlemmermeer. Wij hebben bijna 48.000 inwoners. Het is een prachtig gebied. De ontvangst was fijn en eigenlijk voelde ik mij direct thuis. Ik ben natuurlijk begonnen met eerst de omgeving te leren kennen, dat ging best snel. De relatie met Den Haag ligt hier wat gevoelig, na de gemeentelijk herindeling –men noemt het hier annexatie- in 2002. Toen werd het gebied van het oude vliegveld Ypenburg wat bij Rijswijk hoorde aan den Haag toebedeeld voor de aanleg van een Vinexwijk. Sindsdien is de relatie tussen Den Haag en Rijswijk wat bekoeld. Maar dat heeft zich natuurlijk allemaal voor mijn tijd afgespeeld. Maar Rijswijk kwam eerder in de geschiedenisboeken voor dan Den Haag. Dat heb ik toch wel even meegenomen in mijn speech toen ik geïnstalleerd werd. Ik wist namelijk dat Jozias van Aartsen, de burgemeester van Den Haag, in de zaal zat…..”

Lees hier het volledige artikel in de digitale versie van HMore

Share →