De founders van HMore

Founders van HMore

‘Met HMore versterken we het gebied én elkaar’

Acht founders besloten zeven jaar geleden hun passie voor ondernemers samen verder te brengen in het ondernemersnetwerk HMore: Laurens Schenk (Schenk Makelaars), Edwin Beentjes en Miriam de Groot (CTS GROUP), Mieke Millenaar (Millenaar Adviesgroep), Paul en Eric van den Brink (Master Totaalinrichting) en Anna Paternotte en Christian Hartsuiker (SWDV Advocaten). Een passie die nog lang niet is gedoofd en vanaf januari 2020 met HMore 2.0 de fase van volwassenheid, verdieping en verrijking in gaat.

Schenk Makelaars

Samenwerking op alle vlakken, zo ziet initiatiefnemer Laurens Schenk het graag: “Door zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak samen te werken in de regio waar je als bedrijf opereert, kun je het gebied én elkaar versterken.” Dat kost tijd en energie, erkent hij: “Maar je krijgt er veel moois voor terug. Dat is het verschil tussen een ondernemer en een zakenman.” Die laatste is vooral gericht op korte-termijnsuccessen, onze visie is gericht op de lange termijn.” HMore is daar een mooi voorbeeld van, maar ook Share – een duurzaamheidsproject in samenwerking met de gemeente -, De Beuk Erin en Stichting Bouwland illustreren wat Laurens bedoelt. “Al die activiteiten zijn gericht op vertrouwen en de lange termijn. Dan gebeuren er mooie dingen, zoals bijvoorbeeld de dialoogdiners onder leiding van Suzanne Leclaire, waarbij we in kleine groepjes sparren over kwesties die spelen.”

Millenaar Adviesgroep

Je zou kunnen zeggen dat het ondernemen haar met de paplepel werd ingegoten; vader Millenaar was immers ook ondernemer. Maar dat biedt geen garanties, zegt Mieke Millenaar: “Het zijn vooral de ervaringen geweest die ik heb opgedaan toen ik bij grote bedrijven werkte, die maakten dat mijn passie voor ondernemen echt oplaaide. Ik merkte dat je in een groot bedrijf uiteindelijk nooit alles in eigen hand hebt.” En dat is nou net wat ondernemen voor Mieke zo mooi maakt: “je kunt volledig je eigen visie bepalen en daarmee je eigen koers varen. Ervaringen en kunde uitwisselen met de HMore-netwerkpartners voegt daarbij veel toe: “Door HMore zie je waar andere ondernemers mee bezig zijn, hoe zij zaken insteken. Je leert elkaar op een nieuwe manier kennen en krijgt respect voor elkaars werk en leven. HMore is een mooi avontuur dat nog lang niet is afgelopen.”

Master Totaalinrichting

Elke dag weer een nieuwe uitdaging, nieuwe klanten, nieuwe projecten; voor Paul van den Brink – samen met broer Eric van den Brink aan het roer van Master Totaalinrichting – is dat het mooiste aan ondernemen. “Ik houd van die spanning. Sinds een paar jaar doen we ook geregeld projecten in het buitenland, waardoor we in contact komen met nieuwe culturen. Zo blijven we onszelf iedere keer prikkelen.”

Met het oprichten van HMore werd een totaal nieuw zakelijk netwerk in het leven geroepen, waarbij iedere bijeenkomst of uitje – in totaal zo’n vier keer per jaar – weer interessante contacten oplevert, aldus Paul. “Je ziet niet steeds alleen maar dezelfde gezichten, maar spreekt iedere keer andere mensen. Soms kom je die een tijd later weer tegen en kun je iets voor elkaar betekenen. Of, minstens zo leuk, je kunt ze in contact brengen met iemand in je eigen netwerk. Zo help je elkaar allemaal.”

CTS GROUP

Wat Edwin Beentjes en Miriam de Groot, oprichters van CTS GROUP, betreft kwam het initiatief om HMore op te richten op een prima moment. Edwin Beentjes: “De gedachte achter het oprichten van HMore sprak ons erg aan: om samen met ondernemers uit geheel verschillende branches een kwalitatief en exclusief netwerk te creëren met een mooi magazine om dat te onderstrepen. HMore straalt precies de kwaliteit en passie voor ondernemen uit die wij bij CTS GROUP zo belangrijk vinden.”

Door samen te werken kun je elkaar inspireren en zo met elkaar het netwerken op een hoger plan brengen, merkt Edwin. “Zo ontmoet je steeds weer nieuwe ondernemers, die met net zoveel passie ondernemen als wijzelf. Dat werkt aanstekelijk; passie is besmettelijk.”

SWDV Advocaten

Goed, ze haakten iets later aan dan de anderen – HMore was net opgericht – maar inmiddels kan SWDV wel worden beschouwd als één van de oudgedienden. En daar hebben ze geen spijt van, zegt Anna Paternotte, die samen met Christian Hartsuiker leiding geeft aan het advocatenkantoor: “Het is mooi om met een club gelijkgestemden iets neer te zetten wat er nog niet was, en daarbij ook je eigen passie te kunnen inbrengen.” Omdat HMore niet zomaar een clubje ondernemers is, ziet SWDV ook meerwaarde voor het eigen netwerk en grijpt de kans aan om via HMore mensen met elkaar in contact te brengen. “Want je relaties stel je niet zomaar aan iedereen voor; er moet wel een bepaalde vertrouwensband zijn,” aldus Anna. Er zijn weinig business bladen die ik van voor naar achter lees, maar de HMore lees ik altijd helemaal uit.”

CTS Group Nederland

CTS Group Nederland

CTS GROUP staat voor logistiek en transport waarbij persoonlijke service, flexibiliteit en kwaliteit hoog in het vaandel staat. Vanuit de strategische ligging vlakbij Schiphol verzorgen wij een compleet pakket: e-fulfilment, orderpicking, voorraadbeheer, fijnmazige distributie en Europese groupage.
CTS GROUP
Schillingweg 50
2153 PL Nieuw - Vennep
Tel: 0252 - 628 900
www.ctsgroup.nl
Master Totaalinrichting

Master Totaalinrichting

Master Totaalinrichting is gevestigd in Hoofddorp waar wij een showroom hebben van 2000 m² oppervlakte showroom, waar u werkelijk alles kunt vinden op het gebied van inrichting, ontwerp en realisatie. Een onmisbare partner als het gaat om projectinrichting en interieuradvies.
Master Totaalinrichting
Dirk Storklaan 65
2132 PX Hoofddorp
Tel: 023 - 5627098
www.mastertotaalinrichting.nl
Millenaar Adviesgroep

Millenaar Adviesgroep

Millenaar Adviesgroep al 60 jaar een begrip in ondernemend Haarlemmermeer. Als bedrijf, ondernemer, zelfstandige, werkgever of DGA bent u bij ons aan het juiste adres.
U als klant staat bij ons op de eerste plaats. Dat is het uitgangspunt.
Millenaar Adviesgroep
Kruisweg 652
2132 CJ Hoofddorp
Tel: 023 - 556 00 00
www.millenaar.nl
Schenk Makelaars

Schenk Makelaars

Schenk Makelaars is een onafhankelijk lokaal makelaarskantoor met een actief deskundig team van jonge en ervaren medewerkers. Wij houden ons dagelijks bezig op het gebied van bedrijfsmatig vastgoed, waarbij als onafhankelijk kantoor, de focus ligt op advisering bij aanhuur/verhuur en aankoop/verkoop van bedrijfsmatig onroerend goed.
Schenk Makelaars Polarisavenue 151 2132 JJ Hoofddorp Tel: 023 - 557 22 88 www.schenkmakelaars.nl
SWDV Advocaten

SWDV Advocaten

SWDV Advocaten is een ambitieus kantoor met een no-nonsense instelling. Met één contactpersoon heeft u toegang tot een team van ruim 20 advocaten. Daarmee haalt u niet alleen juridische expertise in huis: wij weten wat er speelt in de regio en kennen uw branche.
SWDV Advocaten
Julianalaan 46
2132 DT Hoofddorp
Tel: 023-517 51 00
www.swdv-advocaten.nl