Uit HMore 6

Gezond voedsel, goed bewegen en bewust leven: het komt allemaal bij elkaar op een boeiende bijeenkomst van Citymarketing Haarlemmermeer in Restaurant Vork & Mes. Chef Jonathan Karpathios houdt een bevlogen verhaal over eerlijk eten en Sportservice Haarlemmermeer introduceert de Sportapp.

Keurig in het mantelpak en met een uitbundige roze ketting heten de zussen Gerda en Johanna de aanwezigen welkom. “Wij zijn hier voor de emotionele begeleiding”, stellen de dames in werkelijkheid Anne-Marie Wolterink en Marleen van Schie van cabaret Pinkenbiest. En of iemand behoefte heeft aan een knuffel. Joop heeft daar wel oren naar. De rest kijkt gniffelend toe hoe hij onder handen wordt genomen.
Maar uiteindelijk ontkomen ook de anderen er niet aan. “Iedereen zijn handen uitsteken naar voren”, dicteert een van de zussen, die in polonaisestand gaat staan om te demonstreren wat de bedoeling is. Het publiek gehoorzaamt. “Oké, nu een kwartslag naar links draaien.
En dan masseer je de schouders van degene die daar staat.” Hoewel ietwat giechelig doet iedereen braaf mee. Met een lied introduceren de zussen sportwethouder Adam Elzakalai. Daarbij laten ze niet na gevoelige punten aan te stippen: “Hij is een geboren en getogen Amsterdammer. Dat hij stopte met z’n bootcamp is wat jammer.”

Lees hier het volledige artikel in de digitale versie van HMore

Share →