Uit HMore 6

Het succes van Baustoff + Metall

In vier jaar tijd een groei van 400%. En dat in een branche waar de crisis behoorlijk heeft huis gehouden. Het in Den Bosch opererende Baustoff + Metall heeft de ruimte in de markt ontdekt en vestigt zich eind dit jaar in Roelofarendsveen langs de A4. Hoe samen met Schenk Makelaars de uiteindelijke oplossing werd gevonden.

Baustoff + Metall is de overkoepelende organisatie waaronder Mari van Dijk en zijn zoon Dennis hun activiteiten hebben ondergebracht. Onafhankelijk van elkaar begonnen zij beiden een aantal jaar geleden een eigen bedrijf in de afbouwsector. Mari had al ervaring als verkoopleider, Dennis startte een montagebedrijf. In 2008 zijn ze samen een groothandel in bouw materialen begonnen.”Uiteindelijk zaten we met twee bedrijven in één pand in Waalwijk, toen we in 2009 werden benaderd door het Oostenrijkse Baustoff + Metall,” vertelt Dennis. “We hebben de kans gegrepen en zijn met hen in zee gegaan.” De nieuwe BV die daaruit ontstond bleek een goede zet. Dennis van Dijk: “ B + M is een echt familiebedrijf met heel korte lijnen. We krijgen alle ruimte om te ondernemen.”

In 2011 werd het bedrijf in Den Bosch gevestigd en was de oorspronkelijke 4000 meter opslagruimte uit- gegroeid tot ruim 5200 meter magazijnruimte, 2200 meter buitenruimte en 300 meter aan kantoren.
“We zijn inmiddels toe aan een volgende stap: een vestiging erbij,” zo vervolgt Dennis. “We zien vooral in het westen van het land een groeipotentieel. In eerste instantie willen we hier beginnen, maar voor de toekomst denken we dat verdere uitbreiding in Nederland zeker mogelijk is.” Zodoende werd er gekeken naar de grote steden. Mari van Dijk: “Uiteindelijk leek Roelofarendsveen ons een centraal gelegen locatie. Logistiek is immers een belangrijke activiteit bij ons.” Door rondvragen bij lokale ondernemers kwamen de Van Dijks uit bij Schenk Makelaars. De uiteindelijke bedrijfslocatie omvat een 12 meter hoge hal van 4000 m2. Bijna helemaal goed, constateerde Mari van Dijk. “Begin dit jaar hebben we het pand bezichtigd met Almar Bouman, alleen bleek het buitenterrein te beperkt. Zodoende werd er druk naar andere oplossingen gezocht. Dat heeft geresulteerd in de optie om het voorgelegen pand te verwijderen, waardoor 1800 m2 buiten terrein ontstaan is

Lees hier het volledige artikel in de digitale versie van HMore

Share →