Uit HMore 6

Samen Sterk van stichting Haarelmmermeermuseum

Naast De Cruquius zijn nog twee historische grootheden actief: Meer-Historie, dat een enorme collectie historisch materiaal beheert en ook het cultuurhistorisch magazine Meer-Historie uitgeeft, en het Historisch Museum Haarlemmermeer, dat in een overdekte openluchtpresentatie de geschiedenis van de polder toont, van de droog- legging in 1852 tot vandaag.
Een grote verandering vond plaats in januari 2014. Museum De Cruquius, Meer-Historie en het Historisch Museum Haarlemmermeer zijn toen gefuseerd in de stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius.

Directeur Elise van Melis: ‘Het is niet meer dan logisch om samen op te trekken voor het behoud van het Haarlemmermeerse erfgoed. We versterken elkaar. Ook hier geldt dat het geheel meer is dan de som der delen.’ Een kleine staf en tweehonderdvijftig enthousiaste vrijwilligers beheren de Haarlemmermeerse collectie, organiseren tentoonstellingen en verzorgen lezingen, workshops, historische publicaties en evenementen als Cruquius Concerten en Living History.

Lees hier het volledige artikel in de digitale versie van HMore

Share →