HMore Moves On(line)

Omdat ons Hmore Moves event geen doorgang kan vinden, hebben we een andere manier bedacht om elkaar te ontmoeten in deze afstandelijke periode. We organiseren elke donderdag om 17.00 uur een aandachtige online ontmoeting.

We beginnen – op verzoek van een aantal members – met een besloten online ontmoeting met elkaar. Elke donderdag staat één member of founder centraal. Op de achtergrond (Zoom) zien we de plek waar hij/zij zich bevindt. Dat is veelal thuis nog, maar bijvoorbeeld ook de (lege) kerk van waaruit Wigle nu video-diensten houdt, het ziekenhuis van waaruit Ivo van Schaik met zijn mensen cruciaal werk verricht, de stal met lammeren van Paul waar de natuur doet wat hij altijd deed of het atelier (in verbouw) van Eric van Limpt waarin het ontwerpproces plaatsvindt.

Ariane van Heijningen of Suzanne Leclaire voeren een gesprek van 10-15 minuten met de persoon uit ons midden die centraal staat. Over het hier en nu, over wat deze fase van ‘niet-weten’ doet met ons, over wat deze crisis van ons vraagt als mens en als leider. Na deze intro is er ruimte voor de groep om samen te verkennen welke vragen er leven en elkaar daarin in ontmoeten. Elk gesprek kent zijn eigen dynamiek, alles mag er zijn. We kijken een week of vier hoe dit gaat en zien dan hoe verder.
De gesprekken worden opgenomen. Zo kunnen we de kern van elke ontmoeting in een korte aansprekende reportage uitwerken voor de ‘transitie editie’ van HMore Magazine. We zijn voornemens na de online ontmoeting een kort videoverslag te delen van – met name het gesprek met elke members – op LinkedIn en Facebook. We vragen daarvoor steeds even toestemming aan het eind. Zo kunnen we de verbinding maken vanuit onszelf met de regio.

Om een idee te krijgen wat HMore Moves On(line) kunt u hier fragmenten bekijken:

28 mei: Arthur van Dijk – Commissaris van de Koning.

14 mei: Renata Fideli

30 april: Nico Perdaan

23 april: Ivo van Schaik

16 april: Wigle Tamboer

9 april: Paul Bos