Uit HMore 6

Derk Reneman, wethouder Financiën, Verkeer en Vervoer en Cultuur

Wethouder Derk Reneman (49) is één van de drie nieuwe wethouders in het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlemmermeer en woonachtig in nieuw-Vennep. Hij leerde van zijn moeder dat alles om liefde draait en van zijn vader, dat werk een avontuur is, dat je ten volle moet beleven. zijn taak voert hij dan ook uit met liefde en bevlogenheid.

‘Binnen mijn portefeuille ervaar ik erg veel afwisseling. Positief vind ik de nieuwe bestuursstijl, die veel opener en toegankelijker is geworden. Het college geeft daarbij graag ruimte aan initiatieven uit de samenleving. Participatie is dan ook meer dan ooit vanzelfsprekend. Het college wil graag bereikbaar en benaderbaar zijn. We acteren vaak op meerdere podia; enerzijds met Schiphol en KLM of met China om bedrijventerreinen te verkopen. Maar anderzijds zijn er we ook voor inwoners van Abbenes, die vragen hebben over hun groenvoorziening’.

Verkeer en vervoer

‘De omlegging van de A9 is een groot project. Nog niet eens de omlegging zelf, maar met name het planologisch herindelen van Badhoevedorp. Het gemeentebestuur wil dat er een bij Badhoevedorp passende omgeving voor terugkomt, in de juiste balans van wonen, werken en recreatie. Veel aandacht besteedt onze gemeente aan de verkeersveiligheid in schoolomgevingen, die worden ingericht als schoolzone.

Blijvend sterke economische positie

Haarlemmermeer blijft de lijstjes aanvoeren op gebied van werkgelegenheid en woonaantrekkelijkheid. ‘Het is geweldig goed nieuws dat wij onze eerste plaats hebben weten vast te houden als economische toplocatie, waarbij het een groot voordeel is, dat Mainport Schiphol ook tijdens de recessie doorgroeide. We hebben veel geïnvesteerd in de lokale economie, waarmee we het vestigingsklimaat hielpen verbeteren. Die cultuur van het ondernemerschap heeft bij Haarlemmermeerders altijd in het bloed gezeten, die mentaliteit vind je ook duidelijk in ons college weer terug’.

Lees hier het volledige artikel in de digitale versie van HMore

Share →