De herontwikkeling van het voormalige Luciaklooster in Bennebroek tot 10 appartementen en 7 herenhuizen heeft tot onverwacht veel positieve reacties geleid. Het plan werd twee maanden geleden gelanceerd. Inmiddels zijn op bijna alle herenhuizen en appartementen opties genomen en is al een eerste appartement verkocht. De open dagen in het klooster leidden tot een massale toeloop. Ruim 1100 mensen bezochten het complex in Bennebroek. Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2014 met de verbouwing begonnen. De oplevering staat gepland voor medio mei 2015.

De herontwikkeling van het uit 1896 stammende Luciaklooster is een initiatief van Bennebroeker Juan Christoffels. Het stoorde hem zeer dat het monumentale gebouw acht jaar leeg stond en verloederde. Hij meldde zich daarom met een ambitieus bouwplan bij de zusters Franciscanessen die hem tot begin volgend jaar een exclusief optierecht op koop verleenden.

Kort daarna presenteerde Juan Christoffels een door Tordoir Van den Berg Architecten uit Hoofddorp gemaakt ontwerp voor 7 ruime herenhuizen met tuin en 10 luxe appartementen. De prijsstelling ligt op 245.000 (casco) tot circa 650.000 euro. De woonruimtes variëren van 120 tot 300 m² en zijn geschikt voor gebruikers vanaf circa 30 jaar, zoals samenwonenden, jonge gezinnen en ouderen. Er wordt gemikt op een qua leeftijd brede doelgroep. Een aardig detail: de jongste inschrijver op een optie is 32 jaar en de oudste 87 jaar.

Het eerste koopcontract kon recent al worden getekend. De heer en mevrouw Van de Hoorn uit Bennebroek kozen voor een ruim appartement met hoge plafonds op de begane grond. Het wordt casco en volledig gerenoveerd opgeleverd. Initiatiefnemer Juan Christoffels zegt overdonderd te zijn over de snelheid waarmee zijn project zich ontwikkelt: “Het gaat allemaal heel vlot en goed. Twee maanden geleden is het plan voor het eerst echt gelanceerd en nu al zijn we samen met veel geïnteresseerden druk bezig met de invulling. In januari willen we vast beginnen met de eerste sloopwerkzaamheden en in het voorjaar gaan we hopelijk echt van start.”

Juan Christoffels – die zijn initiatief op eigen kracht en zonder ontwikkelaar realiseert – heeft bij de herontwikkeling de instemming van de gemeente Bloemendaal en de provincie Noord-Holland. Bij de verkoop van de appartementen en herenhuizen wordt hij ondersteund door Michiel van Maanen Makelaardij uit Bennebroek.

www.buitengewoonwoneninbloemendaal.nl

Op de foto de ondertekening van het eerste koopcontract, met v.l.n.r. de heer en mevrouw Van de Hoorn en makelaar Monique van Maanen (Foto: Michel van Bergen)

Op de foto de ondertekening van het eerste koopcontract, met v.l.n.r. de heer en mevrouw Van de Hoorn en makelaar Monique van Maanen (Foto: Michel van Bergen)

Share →